10 Şubat 2011 Perşembe

Puana Yansımayan Mücadele: Sivasspor



İkinci yarının başlamasıyla birlikte üç maça çıkan Sivasspor sahadan sadece 1 puanla ayrılmış olmasına rağmen ortaya koyduğu performans ile bundan daha fazlasını hak etti. TT Arena ve Bursa deplasmanlarında sonuca gidemeyen Sivasspor, bu hafta lideri ağırlayacak ve ilk üç hafta da alamadığı puanları hanesine yazdırmak için mücadele edecek. Konuyla ilgili olarak Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın söylediği sözlerde; ''Bizi en çok memnun eden şey futbolcu arkadaşlarımızın gösterdiği gayret ve arzu. Şanssızlığımızı mutlaka bir gün kıracağız'' takımının performansından memnun olduğunu gösteriyor.


Takıma yeni katılan yabancılar ve bunun yanında oyun içinde yapılan değişiklikler ile ortaya konan mücadele Sivasspor'u şimdilik ilgi çekici bir yere koyuyor, maçlarından tat almamızı sağlıyor. Sivasspor, Galatasaray deplasmanında 4-4-1-1, Bursaspor deplasmanında değişen mevkiler ve 4-1-4-1 benzeri bir diziliş tercih etti. İki maçta 11'de başlayan oyunculardan 10 isim aynı olmasına rağmen görev farklılıkları kaleci ve arka dörtlü dışında takımın orta saha - ileri ucuna yansıdı. Mehmet Yıldız'ın kaleye en yakın oyuncu rolü ortadan kalktı, önce Pedriel orada oynadı ardından Eneramo. Mehmet ise Galatasaray'a karşı Pedriel'in arkasında, Bursaspor'a karşı sağ kenarda görev yaptı. Ama değişmeyen bir şey vardı. Hücumda topların ilk atıldığı ve üzerinden setler çizilen isim geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yine Mehmet Yıldız'dı. Mehmet Yıldız'ın değişen bölgesiyle yeni transferlerden Grosicki'de ters tarafa, sol öne itildi. Bursa'da ikinci yarının hemen başında gelişen atakta kendini unutturarak golünü de attı. Top ile oldukça seri, Sivas hücumlarına farklılık getirebilecek bir isim. Polonya'lıların ligimizde göstermiş olduğu performans ona da pozitif bakmamızı sağlıyor. Oynadığı oyun ile de şimdilik yanıltmadı. Galatasaray maçında sol çizgide kullanılan Erman Kılıç ise Bursaspor'a karşı Trabzonspor'da zaman zaman Şenol Güneş'in Engin Baytar'ı kullandığı gibi orta sahanın ortasında kullanıldı. Kadir ile birlikte ataklara destek verdi. Rada ise her iki maçta da defansif orta saha olarak görev yaptı, şimdilik sert oyunuyla aklımda yer edindi. Kaleci Korcan ve geri dörtlü Uğur - Navratil - Hayrettin - Ziya her iki maçta da ilk 11 başlayan isimlerdi.

Galatasaray'a karşı benden iyi not alan Sivasspor, o maçta puana ulaşabilecek pozisyonları da çok uygun bir şekilde bulmuştu. Mehmet Yıldız'ın müsait pozisyonda kaleciyi geçemediği, dönüşünde Kamanan'ın Guizavari bir gol kaçırdığı ve Eneramo'nun direkten dönen topu maçın en net pozisyonlarındandı. Arada oynanan Antalya maçının hikayesi karlı zemin nedeniyle çok farklı. Ortada iki tarafa da gelip, giden bir maç vardı. Bir puan iki tarafı da üzmemiştir. Bursaspor önünde ise gayet iyi ve diri bir Sivasspor izledik. Bursaspor'a fazla alan bırakmayan, yardımlaşmayı üst düzeye çıkaran bir oyun vardı sahada. Ortada kalabalık, mücadele gücü yüksek Sivasspor hedeflediği puana çok yaklaştı ancak bu tip maçlarda yapılacak hatanın cezası hemen kesiliyor. İlk golde maçta verilen en önemli açığı Bursaspor sağ taraftan kullanmasını bildi. Son dakikalarda ise yapılan pozisyon hataları ( Hayrettin'in Ömer'i karşılaması ve Miller'ın boş kalması ile Ziya'nın hatalı duruşu ) Sivasspor'u puandan etti. Stoperi ileriye yollayan Ertuğrul Sağlam'ı ise bir kez daha sevindirdi.

Önümüzdeki rakip "yaralı" Trabzonspor. Ligde toplam 11 kez karşılaşan iki takımdan biri hükmen olmak üzere 5 kez galip ayrılan taraf Sivasspor. İki maç berabere biterken, üçü son üç maç olmak üzere dört maçı ise Trabzonspor kazandı. İlk yarıda rakibin plakasıyla sahadan mağlup ayrılan taraf Sivasspor'un birinci hedefi yine göbeği sağlam tutup, Selçuk ve Colman'a rahat hareket imkanı vermemek olmalı. Trabzonspor'un birinci ana silahını ( Selçuk ve Colman ) durdurabilen takımların puan alma şansı ciddi anlamda artıyor. Puana ihtiyacı olan Sivasspor ile hedefi mutlak 3 puan olan Trabzonspor'un maçı Cumartesi saat 16.00'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder