13 Şubat 2011 Pazar

Eskişehirspor 1-1 Bursaspor


Skor ve fazla adam üstünlüğüne rağmen sahadan üç puan ile ayrılamayan Bursaspor, şimdi ikincilik koltuğunu kaybetmemek için yarın Fenerbahçe'nin galip gelmemesini beklemeye koyuldu. Eskişehirspor ise Bülent Uygun ile iç sahada kaybetmemeye devam ediyor. Seri 7 maça çıktı.


Eskişehirspor'da, Galatasaray maçında cezası nedeniyle oynayamayan Sezer Öztürk ve o maçta tercih edilmeyen Tello, Alper'in önünde bir ikili oluşturdu. Sahada olmayan isimler ise Bülent Ertuğrul ile Pele'ydi. Bülent hocanın bir diğer değişikliği de Ümit Karan - Batuhan tercihiydi ancak genç futbolcu hocasının ve taraftarlarının yüzünü güldüremedi. Üç değişiklik ile birlikte oyun formatını da değiştiren Bülent Uygun, sahaya 4-1-4-1 dizilişiyle yayılmayı tercih etti. Ertuğrul Sağlam'da Sivasspor önünde kazanan takımdan 4 ismi değiştirdi. Hüseyin - Ergic - Insua ve Altidore forma giyerken, Swenson - Bekir Ozan - Batalla ve Sercan sahada olmayan isimlerdi. Eskişehirspor'a benzer diziliş tercih eden Bursaspor, gelen gol ile birlikte bunu değiştirdi.

Gol İle Değişen Oyun

Sahaya çıkan kadroyla üç puanı istediğini gösteren Bülent Uygun'un takımı, maça da bu doğrultuda başladı ve oyunun başında Sezgin - Volkan katılımlarıyla iki kanadı da etkili kullanmaya çalıştı. Önlerinde görev yapan Burhan - Erkan'ın içe koşularını tamamlayan bu ikilinin ortaları ise Bursaspor'lular tarafından karşılandı. Kanatları kullanmanın yanında göbekten de Tello ve Sezer'i rakip ceza sahasına sokmak isteyen Eskişehirspor, bu çok yönlü oyunuyla oyunu yediği gole kadar rakip alanda oynadı. Sezer ile bir topu direkten döndü. Eskişehirspor'un ileride çok adamla bulunması, top Bursa'ya geçtiğinde yaptıkları etkili pres ile kendi adlarına arkada da tehlike yaratmıyordu.

Her şey Eskişehirspor'un istediği gibi giderken Altidore - Miller ikilisi ile boşluk bulmaya çalışan Bursaspor, dönen topu uzaklaştıramayan Sezgin'in Ergic'e ikramından müthiş bir gol buluyor, beklenmeyen taraftan gelen bu gol maçında seyrini değiştiriyordu. Skor üstünlüğünü eline alan Bursaspor oyunu geride, daha fazla kişiyle karşılamaya başlıyordu. Maçın başında Insua'nın yanında gözüken Ergic'te böylelikle Hüseyin'in yanına geçti. Bulunduğu alanı savunmayı iyi başaran takımlardan olan Bursaspor, ilk devrenin geri kalanında da bunu yaptı. İstediği skor ile, soyunma odasına gitti. İlk kez forma giyen Altidore'un geçen hafta Sercan'ın rolünde sahada oynadığını ve bundan sonra farklı bir düzene gitmedikleri halde burada oynayacağını da bugün gördük. Kendisinin pek etkili olamadığını da ekleyelim.


Kırmızı Kart'ın Oyuna Etkisi

İkinci devre taraftarının yoğun desteğiyle oyunu yine rakip alana yıkan Eskişehirspor, bir çok kez Batuhan'ın uzun boyundan yararlanmak için topu ceza sahasına havalandırdı. Fakat Tello'nun Ivankov ve ardından direğe çarpan top dışında Bursaspor savunmasının bu konuda hatasız oyunu Eskişehirspor'a aradıkları pozisyonu vermedi. Golde büyük hatası olan Sezgin'in yerine çok yönlü Serdar'ı koyan Bülent Uygun, Sezer'i biraz daha geriye çekerek Ümit Karan'ı da Batuhan'ın yanına almayı tercih etti. Ertuğrul Sağlam ise hücumu bir köşeye bırakıp, maçı 1-0'a bağlamayı düşünen takımına Batalla takviyesi yaptı. Değişikliklerin ardından kısa sürede topa daha çok sahip olan Bursaspor'un, Batuhan'ın gereksiz hareketi sonrası kırmızı kartı görmesiyle üç puanı aldığı düşünüldü. Tıpkı dün Bucaspor'un, Konyaspor karşısında olduğu gibi. Ancak Eskişehirspor'un değişen oyun anlayışı ve penaltı getirisi maçın hikayesini tamamen değiştirdi.

Oyun 11-11 oynanırken sağ bek oynayan Serdar Özbayraktar, Bülent Uygun tarafından forvet arkasına yollandı. Takım bu anlarda sağ beksiz oynadı. Puan için riski alan ve Batuhan'ın atılmasının ardından topu yere daha fazla indiren Eskişehirspor, Diego'nun oyuna katılımı ve arkaya adam kaçırma ile penaltı kazandı. Geçen hafta ofsaytı bozan Ziya'nın bir benzerini de bugün Mustafa Keçeli cephesinde yaşadık. Penaltının gole çevrilmesinin ardından Serdar ise sağ bek bölgesine geri döndü.


Karşı Tribün Önündeki Boşluk

Eskişehirspor'un eşitlik golünden kısa bir süre sonra oyundan atılan Ozan İpek ile de Bursaspor'un oluşturacağı baskı fazla adam üstünlüğü kaybedilince ortadan kalktı. Bu anlarda üç oyuncu değişikliğini yapan Bursaspor, Ozan'ın oyun dışı kalmasıyla sol açıksız kaldı. Bülent Uygun'un buna karşı cevabı da Burhan - Doğa değişikliğiyle orta sahaya takviye ve sağ bek Serdar'ın önünü açarak Mustafa ile bire bir kalması oldu. Bu değişimin ardından serbest rol verdiği Alper'in Ümit Karan'a al da at dediği pas ve kendi hazırlayıp dışarı vurduğu pozisyonlarda Bülent hocayı haklı çıkardı. Ancak sonucu değiştirmedi.

Üç puanı isteyen iki takım son anlarda karşılıklı pozisyonları harcayınca takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Bu sonucun ardından tribüne atılan Ertuğrul Sağlam'ın soyunma odasına gitmesi ile Bülent Uygun'un sıcakkanlılığı akıllarda kalan anlardan oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder