11 Şubat 2011 Cuma

Maç Öncesi: Bucaspor - Konyaspor


Ligin alt sıralarını ilgilendiren maçta kazanan tarafın önemli bir adım atmış olacağı gerçek ancak kaybeden için Bucaspor basın sözcüsü Timur Yaykıran'ın söylediği şansın mucizelere kalmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Böyle bir söylemle oluşturulan gereksiz stresin geri dönüşümü kötü bir sonuçta Bucaspor için iyi olmayacaktır. Kaldı ki eşit puanda olan iki takımın mücadelesinin olduğu gün, bir puan üstlerindeki Sivasspor'un rakibi de lider Trabzonspor.

Geçen sezon Bucaspor adını süper lige yazdırırken, bunda büyük bir rol oynayan Buca Arena'ya Kasımpaşa maçıyla dönen İzmir ekibi muhteşem bir geri dönüş yapmıştı. İngiltere'nin küçük stadlarını andıran Buca Arena'da oynanan her maç Bucaspor için büyük bir şans olarak gözüküyor. Yarında Buca'da taraftarının önünde maça bir adım önde başlayacaklar.

İki takımda devre arasını bol bol takviye yaparak geçirdi. Kadrosunun önemli bir kısmını değiştiren Konyaspor'u burada bir adım öne koyarsak, ikinci devre itibariyle ilk maçta yeni oyunculardan 5'ine, ikinci ve üçüncü maçta 8'ine forma şansı verdiklerini söyleyebiliriz. Bucaspor Beşiktaş'tan oyuncu kiralama yolunu seçerken gelen oyuncular Samet Bülbül ile Ali Kuçik oldu. Konyaspor ise Galatasaray'a yöneldi. Musa Çağıran, Emre Yüksektepe ve Mehmet Batdal gelen oyuncular. Bu isimlere iki takımda ilk maçlarda bolca fırsat verdi. Beşiktaş'lı ve Galatasaray'lılar bu iki takımın maçlarını sezon sonuna kadar artık farklı bir gözle izleyeceklerdir.


İkinci devreyi Beşiktaş deplasmanında açan Bucaspor, geride kurmadığı savunma hattı ve dirençsiz kalan orta sahasının kurbanı olarak farklı bir yenilgi almıştı ancak hemen akabinde Buca Arena'da kırılma maçını alarak güven ve moral kazandılar. Bu galibiyetin iyi oyun ve farklı skorla gelmesi sevinçleri daha da artırdı tabii. Sivasspor'da oynadığı oyuna geri dönen, rakip savunma arkasına bolca koşu yapan Musa'nın bunun meyvesini alarak maçı 2 gol 1 asist ile bitirdiğini de hatırlatalım. Bu galibiyetin en büyük kazanımı kesinlikle lige tutunacaklarına daha güçlü bir şekilde inanmaları oldu. Ardından kalecinin bireysel hatasından gelen ve kaybedilen Gençlerbirliği maçı önemliydi ancak Bucaspor'un önünde uzun bir yol var. Yarın kazanmaları önemli.

Beşiktaş ve Kasımpaşa'ya karşı izlediğim Bucaspor'un Kasımpaşa maçını ölçü alırsak, hızlı atak yapma düşüncesinde olduklarını söyleyebiliriz. O maçta kanatlarda ters ayaklı oyuncuları kullanan Samet Aybaba, sağ tarafta Samet Bülbül - sol tarafta Mendy. Forvet arkasında da hızlı koşularından faydalanmak istediği Musa Aydın'a görev verdi. Maçı izleyenler bu isteklerini fırtına gibi girdikleri maçta yaptıklarını hatırlayacaklardır. Peşi sıra harcanan pozisyonlar ve gelen goller futbol oynamak isteyen Bucaspor'un hak ettiği bir sonuçtu. Yarında yukarıda görselde gösterdiğim diziliş ve kadroya yakın bir Bucaspor bekliyorum.


Konyaspor'un ikinci devre açılış maçı ise Konya'da son şampiyona karşıydı. Burada beklentileri savunma anlamında karşılayan, ancak ofansif anlamda sınıfta kalan Konyaspor'un bundan sonraki maçları da buna paralel oldu. Es-Es deplasmanında duran toptan yenen bir gol ve Gaziantepspor karşısında eksik kalmanın dezavantajları takımı puandan etti. Ancak ortak noktalardan biri hücumda etkisiz bir Konyaspor olduğuydu. Robak'ı üç maçta da kullanan Ziya Doğan, üç maçta da Robak'ın yardımcılarını değiştirdi. Tazameta, Barbaros ve Mehmet Batdal'ı deneyen Ziya Doğan üç maçta da uyumlu bir takım ortaya çıkartamamanın sıkıntısını yaşadı. Savunmaya ve orta sahaya yapılan takviyeler görevlerini yerine getirmiş olmalarına rağmen Konyaspor'un ofansif sıkıntısı ileride çoğalamamak Ziya Doğan'ın çözmesi gereken en büyük sorun olarak göze çarpıyor.

Yarın alt sıraları ilgilendirecek bu önemli mücadelede iki takım adına da eksikler var. Deplasman takımı Konyaspor'da Zayatte kırmızı kart cezalısı ve Ziya Doğan'da geçen maç sonu hakemler hakkında konuştuğu için kulübede olmayacak. Mehmet Sedef ile Orkun Uşak ise sakat oyuncular. Bucaspor'da ise yeni transferlerden Ali Kuçik ve Kevin ile Orhan Ak sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Benim maç hakkındaki tahminim seyircisinin desteğiyle maça tempolu başlayacak Bucaspor'un sonuca gidip, üç puanı alacağı yönünde. Kazananın ikili averajda bir adım öne geçeceği maç, yarın saat 14.00'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder