18 Şubat 2011 Cuma

Maç Öncesi: Eskişehirspor - Sivasspor


Geçtiğimiz hafta son şampiyondan bir puan alan Eskişehirspor yukarı sıraları zorlamak adına bu tip maçlarda puan kaybetmek istemiyor. Sivasspor ise iyi başladığı ikinci devrede dört maçta sadece bir puan alınca, düşme hattına geriledi ve artık her maç final niteliğinde.

Gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı geçen hafta ön alana bir tane daha fazla adam koyarak gidermeye çalışan Bülent Uygun'un takımı, rakibe pozisyon vermeden yedikleri gol sonrası maçın kontrolü Bursaspor'a geçmişti. Onlarda iyi pozisyon alarak Eskişehirspor'a aradığı boşlukları vermemişti. Sivasspor ise Trabzonspor'a karşı oyun berabere iken dahi ciddi pozisyonlar vermiş, arkaya Burak'ın koşularını engelleyememişti. Bunun sonucunda da santra dönüşü gol yemişlerdi. Bu noktada Bursaspor'a karşı anlık hatalar yapan, Trabzonspor'a ciddi alanlar veren Sivasspor'un işi 90 dakika boyunca sıkı tutması gerekiyor. Yoksa ceza anında kesiliyor.

Bursaspor karşısında 4-2-3-1'den 4-1-4-1'e dönen Eskişehirspor'da Bülent Uygun'un bu taktiği devam ettirmesi mümkün gözüküyor ancak geçen hafta oynayan Burhan ve Batuhan bugün cezalı olacak. Sivasspor ise son iki maçında ( Bursaspor - Trabzonspor ) sahaya aynı şekilde dizildi ve Mehmet Yıldız'dan kenar adamı olarak faydalandı.

Sezonun ikinci devresine iyi başlayan ancak istediği puanları alamayan Sivasspor'un bugün puan alabilmesi için savunma hatalarından arınmış olmaları gerekiyor. Yoksa Eskişehirspor'da bunları çok iyi değerlendirebilecek isimler mevcut ve bunu da en iyi Rıza Çalımbay biliyordur. Bucaspor'un önce Galatasaray deplasmanına, ardından içeride Bursaspor'u ağırlayacağı haftalarda alacağı puan veya puanlar Sivasspor'u tekrar Bucaspor'un  üstüne taşıyabilir. Ama ben seyircisi önünde yenilmeyen Eskişehirspor'un bugün de yenilmeyeceğini ve tek farkla kazanacağını düşünüyorum.

Maç Öncesi Notlar;

- Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay sezona Eskişehirspor'da başlarken, Bülent Uygun'da bir zamanlar şampiyonluğa yürüdüğü takımına karşı görev yapacak.

- Bülent Uygun ile birlikte yükselişe geçen Eskişehirspor sahasında hiç kaybetmezken, 4 galibiyet 3 beraberlik aldı.

- Bu sezon deplasmanda hiç galibiyeti olmayan Sivasspor, Rıza Çalımbay ile çıktığı 7 maçta sadece 2 puan alabildi.

- Sivasspor'un son dış saha galibiyeti 19 Aralık 2009'da Ankaragücü'ne karşı elde ettiği 3-2'lik skordu.

- İki takım daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. 2'sini Sivasspor kazanırken, 3 karşılaşma beraberlikle bitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder