12 Şubat 2011 Cumartesi

Bucaspor 3-2 Konyaspor


Günün ilk maçında alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşma bir hayli ilginç ve çekişmeli geçerken, kazanan taraf dün beklediğimiz gibi Bucaspor oldu. Bu sonucun ardından biraz olsun nefes alan Bucaspor, Galatasaray ve Bursaspor maçları öncesinde de önemli bir virajı geçmeyi başardı. Sivasspor'un kendi sahasında lidere kaybetmesinden sonra da düşme hattından şimdilik sıyrılan taraf Bucaspor oldu.

Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'ne karşı aynı kadrolarla sahaya çıkan Samet Aybaba, Konyaspor'a karşı Beşiktaş'tan kiraladıkları Samet Bülbül'ü kenara alarak Erkan Taşkıran'ı tercih etti. Bu tercihle gelen değişimde, Erkan'ın sola geçip Mendy'in sağda başlamasıyla sahaya yansıdı. Ziya Doğan ise takımının kötü sonuçlarının ardından geçen hafta Gaziantepspor kadrosundan 6 ismi değiştirdi. Değişen görevlerle birlikte geçen hafta oynadığı bölgede maça başlayan oyuncu sayısı ise sadece 3'tü.

Musa Aydın'ın Yükselen Form Grafiği

Samet Aybaba'nın yavaş yavaş takımdan istediğini alması ve takımında ne yapmak istediğini bilmesi kuşkusuz Musa Aydın'ın artan form grafiğinde önemli bir yer işgal ediyor. Beşiktaş maçında takımının tek golünü atan ve Kasımpaşa'ya karşı 2 gol 1 asist ile maçın kahramanı olan Musa, bugünde oyununu bir golle süslendirdi. Maç içinde zorunlu olarak değişen göreviyle birlikte de sahada savunma görevini başarıyla yaptı. Samet Aybaba'nın Musa'dan beklentisi top rakipteyken oyuna direnç koyması ve top kendilerindeyken rakip defansın arkasına sarkması. Bir ara dibi gören Musa Aydın'ın şuan Sivasspor'da ortaya koyduğu performansa yaklaştığını görebiliriz.

Pas Yapma İsteği

Bucaspor'un maç başlamasıyla net olarak sahaya yansıtmak istediği yerden, bekleri de oyuna katarak bol pas yapma isteği ev sahibini bir adım öne itti. Sağdan Kamil'in, soldan Mulemo'un katıldığı ataklarda yapılmak istenen üçgenlerden sonuç alamayan Bucaspor, orta sahada kapılan bir top ardından iki net pasta bulduğu pozisyon tabelaya yansıdı. Skorda geriye düşen Konyaspor'un duran top dışında tehlike girişiminin olmaması Bucaspor adına büyük avantaj olmasına rağmen Bucaspor'un 22.dakika da bir kişi eksilmesi bütün oyun planlarını değiştirdi.

Bu dakikadan sonra eksilen Bucaspor'da Samet Aybaba Beto'yu kenara alarak stoper oyuna dahil etti. Oyuna sağ tarafta başlayan Mendy ileri uca geçerken, Musa Aydın onun boşalttığı alana geçti. Bu değişikliklerle Mendy'nin gücünden ve hızından yararlanmak isteyen Bucaspor, 10-11 ortaya konan mücadele ile gayet göz doldurdu.

Ziya Doğan ve Hamleleri

Geçtiğimiz haftadan farklı bir şekilde sahaya çıkan, kanatları kullanmak isteyen Konyaspor 11-11 ve 10-11 kısımlarında sergilediği performansla bir kez daha hayal kırıklığı yarattı. Bu sezon takımı ileriye taşıyan nadir oyunculardan olan Peter Grajcar'ın takıma dönmesiyle sağ kulvar bu oyuncuya emanet edilirken, sol tarafta Montona maça başladı. Oyun içerisinde rakibin eksik kalmasıyla değişik hamlelere giden Ziya hoca'nın Barbaros'u sola alırken ise ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum? İlk devre kanatları istediği gibi kullanamaya Konyaspor, sadece duran toptan gol pozisyonuna girdi. Bunda da Erdinç topsuz alanda rakibine faul yaparak, Musa Çağıran'ın golünü engelledi.

Devre arasında takıma kenardan müdahale eden Ziya Doğan Montona ve Basem yerine Tazemeta ve Adnan'ı oyuna koydu. Bu değişikliklerin ardından ikinci devrenin ilk maçındaki dizilimine dönen Konyaspor forveti ikilerken, maça sağ tarafta başlayan Hakan - Peter ikilisini sola aldı. Sağ tarafı Adnan ve Ertuğrul'a emanet etti. Ancak bu değişikliklerle de sonuca gidemeyen Konyaspor, dakikalar geçerken oyuna bir türlü çözüm bulamadı.

Erdinç'in Olumlu ve Olumsuz Etkisi

İlk devre takımının golüne engel olan Erdinç, ikinci devrenin 15.dakikasında da bir dakika önce etkili koşu yapan ancak pası isabet ettiremeyen Erkan Taşkıran'ı yere düşürerek penaltı yaptırdı ve oyundan atıldı. Penaltıyı Leko gole çevirirken maçın bittiğini düşünüyordum. Bucaspor'lu oyuncularda benim gibi düşünüyor olmalı ki, bir anlık konsantrasyon kaybıyla maç başından beri vermedikleri boşluğu sol taraftan topu getiren Hakan'ın ters ayakla ortasında verdiler ve Robak Konyaspor'un 5 haftalık gol orucunu bozdu. Bu golden 6 dakika sonra aynı golün bir kopyasını daha bulan Konyaspor, 10-11 gidecek mücadele de bulamayacağı eşitliği bularak puana dahil oldu. Böylelikle Erdinç'te takımına kenardayken bir güzellik yaptı.


Bucaspor'dan Konyaspor'a, Konyaspor'dan Bucaspor'a Giden Oyun

Sağ tarafta verilen iki açığın ardından Kamil - Musa'yı sırayla dışarı çıkaran Samet Aybaba, Serkan - Sercan ikilisini oyuna dahil etti. 10-10 ve ortaya gelen oyun ardından yapılacak hataların telafisinin olmadığı dakikalara gidilecekken Gökhan Emreciksin'in ortasında Robak yine uygun pozisyonda kafayı vurdu. Bu kez başarılı olan kaleci Londak maçın hikayesini de değiştirmiş oldu. Üçüncü gole çok yaklaşan Konyaspor, ilk golde olduğu gibi kaybettiği top ardından Leko'nun kendi ceza sahasından koşusuna izin verdi, kendisini karşılamadı. Leko'da tam köşeye topu atarak maçın skorunu ilan etti.

Bu golün ardından artık akıllanan Bucaspor geride konsantrasyonunu bozmazken, Konyaspor'da Ertuğrul'un da atılmasıyla üç puana ulaşan taraf oldu ve bu hafta 9 puanı hanesine yazdırdı. Buca Arena'da 2'de 2 yapan Bucaspor, bu oyun prensibiyle ilerisi için umut verirken rakibi Konyaspor 2-0'dan geri dönmesine rağmen geçen haftalarda ortaya koyduğu 11-11 ve bugün 11-10 performanslarıyla düşmeye yakın ikinci takım görüntüsünden kurtulamadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder