11 Şubat 2011 Cuma

Bülent Uygun'la Başlayan Yükseliş


Sezona kötü başlayan ve yedinci hafta sonunda galibiyetsiz 3 puanı bulunan Eskişehirspor'da Rıza Çalımbay'ın yerine Bülent Uygun'un gelmesinden sonra gözüken ciddi yükseliş istatistiklere de yansımış durumda. Yeni hocasıyla ligde 13 maça çıkan ve bu maçlarda 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Eskişehirspor'un kalesinde gördüğü gol sayısı 12. Kadıköy ve TT Arena'da aldıkları mağlubiyetleri çıkarırsak bu sayı sadece 4 olarak gözüküyor. 11 maçta kalesinde 4 gol gören Eskişehirspor'un bu maçların 8'inde gol yemediğini de ilave edelim.

Geliş biçimini es geçerek sadece oyuna ve alınan sonuçlara bakarak Bülent Uygun'un şimdilik beklenen katkıyı verdiğini görebiliriz. Nakavt olmak üzere olan bir takıma değneğini değdirerek ayağa kaldıran Bülent Uygun, devre arası transfer yapmamayı tercih etti. Buna kendi içinde bir çözüm bularak ilk devre istenen performansı veremeyen Pele'yi kamp döneminden geçirdi ve Bülent Uygun'un ilk maçı olan Belediye ve Fenerbahçe maçları dışında ilk devre bir daha ilk 11 yüzü göremeyen Pele, ikinci devre oynanan üç maçta da ilk 11 başlayarak Bülent Uygun için yeni bir transfer oldu. Eskişehirspor, Sezer Öztürk ve Sezgin Coşkun'un takımda kalmasıyla da elindeki kadroyu muhafaza etti.


Bülent Uygun'un genel olarak tercih ettiği diziliş 4-2-3-1 ancak elinde esnekliği sağlayabilecek oyuncular bulunduğundan oynamalar yapabiliyor. Bunun bir örneğini Sezer Öztürk'ün cezalı olduğu Galatasaray maçında gördük. Sezer yerine tercih edilen isim, ilk devre Pele'nin yerine oynayan defansif bir orta saha Bülent Ertuğrul oldu. Maç içerisinde erken yenen gollerle bunun geri dönüşü sağlanamadı ancak Eskişehirspor'un genel olarak ne yapmak istediğini bilen bir takım olduğunu söyleyebiliriz. Hücum varyasyonları açısından zayıflar ancak bu da zamanla değişecek ve gelişecek bir durum. Yaptıkları savunma ve bu konudaki başarıları şimdilik yeterli güveni vermiş durumda.

Hocanın oynattığı sistem ile elindeki oyunculara bakacak olursak, sezon sonuna kadar Eskişehirspor için gayet yeterli bir kadro olduğunu görebiliriz. İşin savunma kısmında hem bek, hem stoper konusunda derinliğe sahip bir Eskişehirspor var. Bu derinlik defansif orta saha bölgesinde de gözüküyor. Örneğin ilk devre düzenli bir şekilde oynayan Bülent Ertuğrul şuan yedek oturmakta. Yerine form tutmuş Pele ve dikkatleri üzerine çeken U21 Alper Potuk var. Orta sahanın ofansif kısmında farklı meziyetlere sahip oyuncular mevcut ancak az önce ifade ettiğim gibi genel bir sorun var. Erkan Zengin ve Sezer Öztürk'ten gelecek bireysel katkılara kalmış durumdalar. Kendi sahalarında son oynadıkları Konyaspor maçında da bunun sıkıntısını yaşamış, son bölüme girerken ancak duran toptan gol yapabilmişti Eskişehirspor. O ana kadar kaleyi bulan şut olmaması da maç hakkında ufak bir fikir veriyordur mutlaka.

Eksikleri olmasına rağmen yapılan iyi işler şimdilik daha çok dikkat çekiyor ve geleceğe Eskişehirspor taraftarının umutla bakmasını sağlıyor. Yeni sezonda Bülent hocanın oluşturacağı ''kendi'' takımı ile futbol şehri Eskişehir'in birleşmesinden benim beklentim oldukça yüksek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder